Wolontariusz Wojciech Wąsacz
Wolontariusz Wojciech Wąsacz

Wojciech jest studentem IV roku Logistyki na Politechnice Rzeszowskiej. Od 5 lat
związany jest z Stowarzyszeniem Siemacha w Rzeszowie, gdzie zdobył i szlifował
umiejętności pracy z grupą oraz poznał swoje kompetencje. Od 2,5 roku działa też w
programie “Projektor - Wolontariat Studencki”, gdzie rozwija swoje pasje oraz szkoli się jako lider, współpracuje w zespole, a także przeprowadza warsztaty z uczniami szkół, zgodnie z ideą Programu. Ma za sobą szkolenie z zakresu animacji projektu edukacyjnego, na którym zdobył wiedzę z zakresu metod prowadzenia zajęć oraz szkolenie z fizyki. Pozwoliło mu to poszerzyć swoją wiedzę z tej dziedziny i wykorzystać ją na projektach edukacyjnych w celu propagowania zainteresowania tym przedmiotem wśród uczestników zajęć fizycznych.
W swojej karierze wolontariusza zrealizował ogromną ilość projektów głównie z matematyki, zdrowego żywienia, kryminalistyki oraz fizyki. Był liderem projektu „dzieciaki w biznesie” w którym pomagał najmłodszym w zrozumieniu podstawowych pojęć  związanych z pieniądzem i oszczędzaniem. W 2018 roku był jednym z inicjatorów Azymut na Talent – konferencji edukacyjnej dla młodych ludzi, którzy dzięki świetnym wystąpieniom specjalistów oraz uczestnictwu w warsztatów prowadzonych przez wolontariuszy Projektora mogli poznać swoje mocne strony, zainteresowania oraz poszerzyć swoje horyzonty. Wojtek jest uzdolniony muzycznie, uczył się grać na djembe, perkusji, klawiszach, akordeonie oraz gitarze. Swój wolny czas poświęca na bieganie, pływanie oraz jazdę na rowerze. Według niego najlepszy czas to ten spędzony ze znajomymi, najlepiej podróżując. Kierując się chęcią rozwoju, bierze udział w wielu kursach i szkoleniach, nie tylko tych związanych z uczelnią i kierunkiem studiów, ale też rozwijających umiejętności liderskie oraz pracy w zespole. Najlepiej czuje się podczas pracy w grupie, gdzie może się wykazać zdobytymi umiejętnościami.