Wolontariuszka Anita Jastrzębska

Wiele talentów i pomysłów w jednej osobie. Anita nie poprzestaje na jednej rzeczy, działa lokalnie, ale jej pasją są też podróże.

Anita jest studentką drugiego roku Komunikacji i Psychologii w Biznesie na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Pochodzi z Lubartowa.

Aktywnie działa na swojej uczelni. Uczestniczy w radach wydziału i pełni funkcję starosty na swoim roku, odpowiada również za kontakt studentów swojego kierunku z władzami uczelni. Jest też członkiem Koła Naukowego Promocji i Komunikacji, które organizuje dni otwarte wydziału oraz promuje program ERASMUS+.

Uwielbia kino i czyta mnóstwo książek. Brała udział w licznych warsztatach filmowych, na których rozbudziła swoją pasję do kinematografii. Obecnie prowadzi bloga, na którym recenzuje filmy i tworzy zestawienia seriali, które warto obejrzeć.

Mocnymi stronami Anity jest jej sumienność i dobra organizacja. Lubi pracować z ludźmi i wzajemnie przekazywać sobie inspiracje i pozytywną energię. Jest bardzo ambitna, ale wyznaje zasadę, że nie warto jest przejmować się rzeczami, na które nie ma wpływu.

Swoją przygodę z projektorem zaczęła w 2018 roku na szkoleniu o mediach społecznościowych dla liderów wydarzeń. Zdobyte doświadczenie i nowe znajomości zainspirowały ją do tego by rozpocząć działanie Projektora w Toruniu.

Jej największym marzeniem jest podróż przez Indie, Peru i las amazoński. Chciałaby również odwiedzić Las Vegas.