Wolontariuszka Anita Ciesiółka
Wolontariuszka Anita Ciesiółka

Energiczna i pełna pasji studentka, angażująca się w działania wolontariackie, uwielbiająca podróże i filmy akcji.

Jest studentką trzeciego roku Zarządzania ze specjalizacją Marketing w Szkole Głównej Handlowej  (SGH) w Warszawie. Na uczelni udziela się w SGH TV, która jest pierwszą studencką telewizją internetową, zrzeszającą studentów zainteresowanych pracą dziennikarza, pełniąc rolę operatora i montażysty. Jest również w zarządzie na stanowisku HR. W okresie gimnazjum i liceum należała do szkolnego koła teatralnego, w którym była aktorką.

Anita pracuje w Związku Maklerów i Doradców, które jest stowarzyszeniem zrzeszającym osoby posiadające państwowe licencje maklera papierów wartościowych i doradcy inwestycyjnego.  W pracy odpowiada za organizowanie projektów oraz sprawuje opiekę nad biurem. W czerwcu 2018 roku organizowała duży event, liczący 200 osób, który nosił nazwę „Mundial dla Spółek Notowanych na Giełdzie”, były to zawody piłkarskie. Jest również organizatorem mniejszych eventów, liczących 100 osób, na giełdzie papierów wartościowych. W pracy zajmuje się także montowaniem filmów, czego efektem było wypuszczenie serii o giełdach na świecie.

Jej przygoda z wolontariatem rozpoczęła się w gimnazjum, kiedy to przez okres czterech lat była wolontariuszem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Anita od 2016 roku regularnie oddaje krew. Niedawno rozpoczęła swoją przygodę z PROJEKTOREM, mając nadzieję na poznanie nowych ludzi oraz zdobycie cennego doświadczenia w pracy z dziećmi.

Uwielbia podróżować. W swoim życiu miała okazję wyruszyć w podróż po Europie, odwiedzając Niemcy, Francję, Hiszpanię i Anglię. Zwiedziła również Europę Północą, Danię, Anglię, Szwecję i Norwegię. Uwielbia Wiedeń, będący stolicą i największym miastem w Austrii, a także Norwegię. Twierdzi, że jest to piękne państwo, pełne zieleni, w którym zachowana jest naturalność (mała ilość zabudowań).

Anita lubi aktywnie spędzać czas, grając w tenis ziemny oraz tańcząc. Często spotyka się także ze znajomymi, wychodząc do kina lub teatru. Gustuje w polskich komediach romantycznych oraz amerykańskich filmach sensacyjnych i filmach akcji. Do jej ulubionych filmów zaliczyć można „Titanic”, „Interstellar” oraz „Incepcję”. Uwielbia czytać książki, a jej ulubionym autorem jest N. Sparks.

Do umiejętności Anity zaliczyć możemy zarządzanie projektem oraz znajomość pakietu Microsoft Office. Zna dwa języki – angielski i niemiecki, dodatkowo uczy się języka francuskiego. Wartościami ważnymi w jej życiu są rodzina, przyjaciele, miłość, szczerość oraz zaufanie.  Jej celem jest czerpanie z życia całymi garściami oraz spełnianie się w tym, co robi.