Wolontariuszka Milena Zaborowska
Wolontariuszka Milena Zaborowska

Ambitna, zaangażowana, pełna energii, takie pierwsze wrażenie zrobiła na mnie Milena Zaborowska.

I słusznie, bo taka właśnie jest 21- letnia studentka z Torunia. Jednym z jej zainteresowań jest psychologia biznesu, którą zgłębia na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika na kierunku komunikacja i psychologia w biznesie. Chociaż jest dopiero na II roku studiów ma już pokaźne CV. Jako prezes Koła Naukowego Promocji i Komunikacji projektuje i organizuje  promocję wydziału. Razem ze swoją 30-osobową drużyną, którą zarządza z pasja i werwą, przeprowadza eventy, tworzy akcje i filmy promocyjne. Jej największym osiągnięciem jako prezesa koła była organizacja XX Konferencji Polonijnej, która odbywała w Toruniu. Praca w kole naukowym pozwoliła jej zdobyć doświadczenie w pozyskiwaniu sponsorów, zarządzaniu i organizowaniu pracy grupy.  Milenia działa nie tylko na uczelni. Ma już doświadczenie w pracy w firmie. Obecnie pracuje w Jeronimo Martins w dziale operacyjnym, gdzie zajmuje się projektem Non Food. Do jej obowiązków należy promocja, organizacja i planowanie sprzedaży oraz analiza rynku oraz sprzedaży, również pod kątem psychologicznym. Jednak nie samą pracą i studiami człowiek żyje. Milena uwielbia gotować, szczególnie potrawy wegetariańskie. Do tego interesuje się zdrowym odżywianiem oraz życiem pro-eco. Chociaż na pierwszy rzut oka tego nie widać, muzycznie najbardziej lubi cięższe brzmienia, często bywa na koncertach zespołów metalowych. Co ciekawe innym zainteresowaniem są wierzenia słowiańskie.