Wolontariusz Patryk Gonciarz
Wolontariusz Patryk Gonciarz

Student Politechniki Lubelskiej na III roku studiów stacjonarnych, kierunek - inżynieria biomedyczna. Działa aktywnie w Kole Naukowym MicroChip, gdzie pełni funkcję Skarbnika. Jednym z działań, w które był zaangażowany był projekt łazika marsjańskiego. Obecnie uczestniczy w projekcie związanym z przygotowaniem protezy ręki dla 7-letniej dziewczyny. Opanował umiejętność druku 3 D. Może pochwalić się m.in. przygotowanymi przez siebie ramieniami robotycznymi (robotic arms). Łatwo nawiązuje kontakt z nowymi osobami, jest cierpliwy. Jeśli zainteresuje się jakimś tematem, nie może przestać o nim myśleć i działa dopóki nie zrealizuje swojego zamierzenia. Chętnie uczy się nowych rzeczy, a każda nowo napotkana osoba jest dla niego źródłem nowych doświadczeń i inspiracji. W wolnych chwilach gra na gitarze, programuje, majsterkuje z elektroniką. Marzy o pracy, w której będzie mógł się realizować i która da mu satysfakcję. Być może projektować będzie roboty medyczne? Aktualnie rozpoczyna swoją przygodę z programem „PROJEKTOR – wolontariat studencki”.