Wolontariusz Bogdan Pajdo

Bogdan jest energiczny, wytrwały i nie obawia się nowych wyzwań. PROJEKTOR stał się dla niego przestrzenią do kreatywnego działania. Poznaj jego historię.

Bogdan Pajdo jest studentem II roku Inżynierii Medycznej na Politechnice Rzeszowskiej. Jego przygoda z PROJEKTOREM zaczęła się w listopadzie 2017r. od spotkania dla Wolontariuszy, które zorganizowała w Rzeszowie Joanna Niemiec, o którym dowiedział się od członków Koła Naukowego FOTON, do którego przystąpił podczas studiów. Następnie zaangażował się w inicjatywę jednego z Liderów programu – Wojciecha Wąsacza, który zorganizował piknik w Nehrybce, na którym Bogdan przeprowadził pokazy z chemii. Jego historia z działalnością pozaszkolną, zaczęła się jeszcze przed rozpoczęciem studiów. W gimnazjum należał do 27 drużyny starszo-harcerskiej w Dębicy. Zawsze dobrze się uczył. Już wtedy wiedział, że chce od życia czegoś więcej. Jako Student I roku nadal chciał zdobywać dodatkowe kompetencje, dlatego angażował się w inicjatywy środowiska studenckiego, które pozwalały mu rozwijać umiejętności. Dzięki temu najpierw trafił do Koła Naukowego FOTON, a następnie dołączył do grona wolontariuszy programu „PROJEKTOR – wolontariat studencki”. Wziął udział w szkoleniu, na którym dowiedział się jak pracować z grupą i poznał podstawy działania programu PROJEKTOR. Podczas swojej rocznej działalności przeprowadził wiele warsztatów z fizyki i chemii, a także kryminalistyki do których zachęcili go koledzy. Brał też udział w konferencji edukacyjnej „Azymut na Talent”, gdzie dzielił się swoją wiedzą z fizyki i koordynował pracę dziedziny. Bogdan uwielbia być w ruchu, interesuje się tańcem, grą na gitarze, pływaniem, bieganiem i koszykówką. Dzięki wytrwałości i pracy nad sobą, staje się ideałem człowieka jakiego chce widzieć. Ponadto w wolnych chwilach czyta książki lub ogląda filmy. Kocha podróże. Odwiedził już Węgry, Wielką Brytanię, Włochy, Grecję, Czechy i Amerykę Północną, a następnym punktem na jego mapie podróżniczej jest Ameryka Południowa. Chciałby spędzać jak najwięcej czasu ze znajomymi i dzielić się z nimi doświadczeniem
i pozytywną energią. Jego motto: dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą!